reklam
reklam
DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
STERLIN 40,7959 % -0.56
FRANG 35,5088 % -0.41
ALTIN 2.438,67 % 0,10
BITCOIN 63.339,19 -1.066
reklam

KIRIKHAN KAYMAKAMI FİKRET DAĞ’IN ÇALIŞMALARI TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

Yayınlanma Tarihi : Google News
KIRIKHAN KAYMAKAMI FİKRET DAĞ’IN ÇALIŞMALARI TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU
reklam

 

6 Şubat Depreminin hemen akabinde Hatay ili Kırıkhan ilçesine atanan Kaymakam Fikret Dağ’ın özellikle depremde büyük yara alan Kırıkhan ilçesinde yapmış olduğu çalışmalar Kırıkhan’lı ve Hatay’lı vatandaşlardan takdir toplayıp, Türkiye’ye örnek oldu.
Genç yaşına rağmen geçmişi başarılarla dolu Kaymakam Fikret Dağ 2023 yılının Nisan ayında Kırıkhan’da göreve başlamıştı.
Milliyetçi ve vatansever kimliği ile bilinen Fikret Dağ’ın deprem bölgesi olan Kırıkhan’da yapmış olduğu çalışmalar;
– İvedilikle Kırıkhan’ın 73 Mahallesi’nin sorunları hakkında bilgi toplayıp yapılması gereken çalışmalar ile ilgili plan ve projeler hazırladı.
– Konteyner kentler öncesinde vatandaşlarımızın acil çadır ihtiyaçlarını giderip gıda, hijyen malzemeleri, sağlık hizmetleri ve içme suyu teminlerini en kısa sürede tamamladı.
– Bir yandan bu hizmetleri icra ederken diğer yandan da köyler dahil olmak üzere 73 mahallenin tamamını gezip vatandaşları sarılıp, acılarını paylaşarak devletimizin şefkatli yüzünü vatandaşlarımıza göstermiş oldu.
– Kırıkhan’da son Ahlat konteyner kent ile birlikte toplamda 30 adet konteyner kentin hizmete sunulmasında büyük katkı sağladı. (30 kentte toplam 7500 konteyner bulunmakta.)
– İlçede deprem sonrası ağır hasarlı binaların 5000 tanesinin yıkım çalışmalarının en kısa sürede tamamlanabilmesi için devletin gerekli bütün imkanlarını seferber etti.
– Devletimizin ve Cumhurbaşkanımızın da katkıları ile 580 adet kalıcı konutun anahtar tesliminin yapılması, kalıcı köy evleri ve devam eden 2000’e yakın kalıcı konut çalışmalarında önemli katkılar sağlamıştır.
– STK’ları aracılığı ile ( Ulusal ve Uluslararası maddi ve aynı yardımlar, su arıtma tesisleri ve parke hizmetlerini halen devam ettirmektedir.)
– Vakıf kaynaklarından yaklaşık 22 milyonluk nakdi yardımların yapılmasını sağlamıştır.
– Eğitim alanında ise sınıflara bağış yöntemiyle 150 adet klima bağlatmış olup en kısa sürede 360 adet klimanın bağlantısı yapılacaktır.
– Vatandaşlarımıza yönelik sosyal yardımlar, psikolojik destek ve barınma hizmetleri devam etmektedir.
– Ayrıca, depremden etkilenen iş yerlerine de maddi destek sağlıyoruz.
– Kadınlarımızın iş hayatına katılımını desteklemek amacıyla çeşitli projeler yürütülmekte olup kadınlarımızın kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla da eğitimler düzenlenmekte.
Bu kapsamda; Kırıkhan Kaymakamlığı tarafından yürütülen kadına yönelik faaliyetler;
* İş hayatına katılımı desteklemek amacıyla girişimcilik eğitimleri veriliyor. Bu eğitimlerde, kadınlara iş planı hazırlama, pazarlama, girişimcilik ruhunu geliştirme gibi konularda bilgi veriliyor.
* Kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla kadınlara yönelik çeşitli eğitimler düzenleniyor. Bu eğitimlerde, kadınlara kişisel gelişim, aile içi iletişim, çocuk eğitimi gibi konularda bilgi veriliyor.
* Kadınların sosyalleşmelerini ve kendilerini ifade etmelerini sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinlikler kapsamında, kadınlara yönelik konferanslar, paneller, söyleşiler ve kültürel etkinlikler düzenleniyor.
Kırıkhan Kaymakamlığı, kadına yönelik faaliyetlerini sürdürerek, kadınların toplumsal hayata daha fazla katılımını sağlamayı hedefliyor.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATTI

Kaymakam Fikret Dağ bir yandan ilçede depremin yararlarını sarıp en kısa süre içerisinde ayağa kalkma çalışmalarını sürdürür iken diğer yandan da uyuşturucu ile mücadelede de önemli başarılara imza attı.
Bu bağlamda son bir yıl içerisinde gerçekleşen uyuşturucu ile mücadele çalışmalarında 550 olayın çözülmesine katkı sağlamıştır.

Teşekkürler Kaymakam Fikret Dağ.

“Devletimiz senin gibi genç, dinamik, gelişimci ve yenilikçi insanlarla ilelebet var olmaya devam edecektir!”

reklam