reklam
reklam
DOLAR 32,4916 % -0.16
EURO 34,9570 % 0.34
STERLIN 40,6803 % 0.25
FRANG 35,5995 % 0.1
ALTIN 2.433,02 % 0,41
BITCOIN 64.404,00 -0.646
reklam

HATAY TABİATI KORUMA DERNEĞİ BAŞARILARLA DOLU 10. YILI GERİDE BIRAKTI

Yayınlanma Tarihi : Google News
HATAY TABİATI KORUMA DERNEĞİ BAŞARILARLA DOLU 10. YILI GERİDE BIRAKTI
reklam

Kurulduğu günden bu yana Hatay’da birçok başarılara imza atan Hatay Tabiatı Koruma Derneği, başarılarla dolu 10. yılını geride bıraktı.

Doğa koruma sevdasıyla çıktıkları bu yolda 10. yılı geride bıraktıklarını söyleyen Hatay Koruma Derneği Başkanı Abdullah Öğünç yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

”Doğa ve insan ayrılmaz bir bütündür. Doğa koruma sevdasıyla çıktığımız bu yolda 10. yılımızı aştık. Bu on yıl içinde zaman zaman yorulduk, zorlandık, stresli zamanlar geçirdik, çıkmaz yollarla karşılaştık ancak hiçbir zaman pes etmedik daima çözüm odaklı çalıştık..
Kurutulan Hatay Amik Göl’ünü Geri İstiyoruz diyerek bir grup arkadaş ile çıktığımız yolda Doğanın sorunları için yapıcı ve yerinde çözümler üreten binler haline gelen Hatay Tabiatı Koruma Derneği bilimin önderliğinde yüreğindeki doğa aşkı ile yoluna emin adımlar ile devam ediyoruz.
Hedefimiz doğa ile uyumlu ve onunla barışık şekilde kalkınmaktır. Tüm çevre kirliliğinin karşısındayız.

İşte Çevre çalışmalarımızın bazıları;
1) Dağ Ceylanı Yaşam Alanında kurulması planlanan 3 çimento fabrikasının engellenmesi. Birinde hukuki sürec diğer ikisinde etkin lobi, eğitim bilinçlendirmesi,
2) İki tane taş ocağı iptali,
3) Bir Yaban Hayatı Geliştime Sahası ilanı,
4) Bir Tabiat Parkı ilanı,
5) Bir arkeolojik sit ilanı,
6) Bir ulusal öneme haiz sulak alan kazanılması,
7) Bir mahalli öneme sahip sulak alan kazanılması,
8) Bir Tabiat Anıtı ilanı,
9) Sulak alanlar da envanter çalışmaları,
10) Hatay Belen Tabiat Parkı fizibilite çalışması,
Ve; tüm bunların yanında sayısız tür koruma araştırma geliştime ve ekoturizm projelerini gerçekleştirdik. Kurulduğu günden itibaren hem Hatay’da hem de ülkenin farklı yerlerinde çalışmalar yürüten Hatay Tabiatı Koruma Derneği bugün yüzlerce gönüllüsüyle sorunların karşısında.”

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve iç mekan
Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, ağaç, açık hava ve doğa, şunu diyen bir yazı 'HATAY TABİATI KORUMA DERNEĞİ HATAY TABİATI KORUMA DERNEG'
Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, açık hava ve doğa
reklam