reklam
reklam
DOLAR 32,3374 % 0.17
EURO 35,1807 % -0.04
STERLIN 41,1311 % -0.04
FRANG 36,3667 % 0
ALTIN 2.240,36 % -0,14
BITCOIN 2.149.726 -5.402
reklam

BAŞKAN YAVUZ “KIRIKHAN’IN 83.KURTULUŞ BAYRAMI KUTLU OLSUN”

Yayınlanma Tarihi : Google News
BAŞKAN YAVUZ “KIRIKHAN’IN 83.KURTULUŞ BAYRAMI KUTLU OLSUN”
reklam
Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, Kırıkhan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 83. Yıl dönümü münasebetiyle kutlama mesaj yayınladı.
“Kahraman Türk ordusunun Kırıkhan’a gelişinin ve Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 83. yıldönümünü büyük bir gurur ve mutlulukla kutluyoruz.” Diyen Başkan Yavuz mesajında şunları söyledi;
“Kırıkhan, Osmanlı imparatorluğunun son döneminde Belen kazasına bağlı bir Nahiye iken, 1. Dünya savaşı sonrası Fransızların işgaline uğradı. 1924 yılında ilçe merkezi olan Kırıkhan uzun yıllar Fransız işgalinde kaldı. İşgal yıllarından sonra 1939 yılında Hatay ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devleti yönetimine girdi. Savaşmadan diplomasi zaferi ile Hatay Türkiye Cumhuriyetinin vilayeti oldu.
Kuvayı milliye ruhundan ve Birlik beraberlik duygularından hiçbir zaman ödün vermeyen Kırıkhan ve Hatay halkı, özgürlüğüne kavuşmak için sömürgeci güçlere ve itilaf devletlerine karşı tüm gücüyle topyekûn mücadele etmiştir.
“Şerefim ve namusum üzerine söz veriyorum Hatayı Ecnebilerin eline bırakmayacağım” diyen, Mustafa Kemal Atatürk, Mondros Mütarekesi sonrası ve Milli mücadele yıllarından itibaren Misakı Milli sınırları içinde Hatay Meselesini mütalaa etmiş ve bu konuyu hayatta kaldığı süre içinde daima gündemde tutmuştur. Cumhuriyet döneminde ise Hatay konusunu kişisel dava haline getiren Mustafa Kemal Atatürk; “Hatay benim şahsi meselemdir” diyerek bütün ağırlığını koyarak siyasi dehası ve ustaca yürüttüğü aktif politikasıyla Hatay’ı önce bağımsız devlet haline getirmiş, ardından Hatay ve ilçelerine Türk ordusunun girmesiyle birlikte yaklaşık 20 yıllık Fransız işgaline son vermiştir.
6 Temmuz 1938 tarihinde Kurmay Albay Şükrü KANATLI komutasındaki 39. Dağ Tugayı 48.Takviyeli Dağ Alayının Hassa üzerinden Kırıkhan ’a girmesiyle bu şanlı olay Hatay ve Kırıkhan tarihine altın harflerle yazılmıştır. Büyük coşkuyla, neşeyle, bayram gibi karşılanan Kurmay Albay Şükrü KANATLI, Kırıkhan halkına “Atatürk’ün, Türk Ordusunun ve Anayurdun sizlere selamını getirdim” diyerek Kırıkhan halkıyla bütünleşmiştir.
6 Temmuz 1938 tarihinde Kahraman Ordumuz Kırıkhan’a girerken “Dün hayal gibi görünen bu hakikat bu gün görülmemiş heyecan ve tezahürler arasında tecelli etti” diyen Kırıkhan halkı; Yaşlısı, genci, kadını, erkeği ile Türk askerlerini sevgi seli ve büyük coşku içinde karşılarken Sömürgeci Devletlerden Kurtulmanın bayramını heyecan içinde askerlerimizle birlikte yaşadılar.
Türk Askerinin ayak bastığı bu topraklar artık Anadolu’nun ayrılmaz bir bütünün parçası olurken, muhteşem ve coşku dolu bir karşılama ile halkımızın sevinç ve gözyaşları bir bütünlük oluşturdu. Böylece ebediyen hem bayrağımız hem de ezan sesimiz Hatay’da susmayacak şekilde konuşlandırılmış oldu.
“Kırk Asırlık Türk Yurdu Düşman Elinde Esir Kalamaz” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele Kahramanları, bu ülküyü hayata geçirerek yoklukla ve halkın inancıyla kazanılan Milli Mücadele Destanını Türk ve Dünya tarihine altın harflerle yazdırdılar.
Kırıkhan’ın Düşman işgalinden Kurtuluş tarihi olan 6 Temmuz, bizler için yolumuzu aydınlatmaya, milli birlik ve beraberlik içinde yaşamaya ve hedeflerimize sağlam adımlarla yürümemize ilelebet devam edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Kırıkhan’ın düşman işgalinden Kurtuluşunun 83.Kurtuluş yıldönümünü en içten duygularımla kutluyor, “Yurtta Barış Dünyada Barış” sözleriyle bütün dünyaya önemli bir mesaj veren ve özellikle HATAY için kişisel çaba ve gayretler sarf ederek bizlere bu günleri hazırlayan, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Albay Şükrü Kanatlı ile birlikte tüm silah arkadaşlarını, Milleti ve Vatanı için mücadele veren tüm Şehit ve Gazilerimizi şahsım ve ilçem adına bir kez daha rahmet, minnet ve şükran duygularımla anıyorum. Bu güzel Cennet vatanımızı bizlere emanet eden, tüm Şehitlerimizin Ruhları Şad, Mekânları Cennet olsun. ‘’ALLAH, hiç kimseyi VATAN ’sız bırakmasın (AMİN) ’’ Dedi.

reklam