reklam
reklam
DOLAR 32,3320 % 0.15
EURO 35,2162 % 0.07
STERLIN 41,1624 % 0.05
FRANG 36,4181 % 0.13
ALTIN 2.247,02 % 0,16
BITCOIN 2.199.555 -2.11
reklam

BAŞKAN YAVUZ; “19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN”

Yayınlanma Tarihi : Google News
BAŞKAN YAVUZ; “19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN”
reklam

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz 19 Eylül Gaziler günü münasebetiyle yazılı bir mesaj yayınladı.

YAVUZ Mesajında; “Şanlı tarihimiz boyunca, tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen yüce Türk Milleti, bu uğurda Şehit ve Gazi olmayı kendisine onur saymış, bu fedakârlığın karşılığında da vatanımızın işgali için yapılan bütün savaşlara karşı girdiği her mücadelede Milli birlik ve beraberlik içerisinde düşmana karşı gelerek, Türk’ün gücünü tüm dünyaya göstermiştir. 

Şanlı tarihimizde zaferlerle dolu savaşlarda Cesaret ve yüreklilikle Vatanımızı savunan, vatanın savunması için gözünü kırpmadan canlarını ortaya koyan kahraman Gazilerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz.

İnsan bu dünyada çalışarak birden çok rütbe ve unvanlar kazanabilir. Ancak, bu rütbelerin zirvesinde Şehitlik ve Gazilik rütbesi bulunmaktadır. Şehitlik ve Gazilik rütbesi, çalışma karşılığında değil, inanç sayesinde, vatanı ve milletinin korunması karşılığında kazanılır ve kutsal bir manevi değeri vardır.

Şehitlerimizin, Gazilerimizin vatan savunması için verdikleri büyük onurlu mücadele, tarihte övünç duyulan kahramanlık ve vatanseverlik destanlarıdır. Yüreklerindeki Vatan, Bayrak, Millet sevgisi ile destan yazan şehit ve gazilerimiz şanlı tarihimizin övünç abideleri olup bu Vatanı yurt edinmemizde, Vatanımızın korunmasında ve savunmasında her türlü zorluklara göğüs germiş, gözlerini kırpmadan canlarını verme fedakârlığını göstermişlerdir.

Şehitlerimiz ve Gazilerimiz Milletimize bırakılmış en kutsal emanetlerdir. Bu kutsal emanete gereken değeri vermek en temel vazifelerimizdendir. Bu sebepledir ki T.B.M.M. tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Gazi unvanı ile Mareşal unvanı verilmesi dolayısıyla her yıl 19 Eylül günü “Şehitler ve Gaziler Günü” olarak ilan edilmiştir. Gazilere olan sevgi ve saygı kişinin kendine ve vatanına olan saygısıdır. Milletimiz de bu anlamda gazilerine sahip çıkarak saygısını ve şükranını göstermektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları başta olmak üzere, milletimize Anadolu’nun kapılarını bir daha kapanmamak üzere açan, üç kıtada hâkimiyet kurduran, Çanakkale’de ve İstiklal Savaşında tüm yokluk ve imkânsızlara rağmen ülkemizin milletiyle birlikte bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden tüm aziz şehitlerimizle birlikte ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, yaşayan gazilerimize de aileleriyle birlikte sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.” Dedi.

 

reklam