reklam
reklam
DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN
reklam

AYHAN YAVUZ “KÜTÜPHANELER HAFTASININ 56.YILINI KUTLUYORUZ”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
AYHAN YAVUZ “KÜTÜPHANELER HAFTASININ 56.YILINI KUTLUYORUZ”
reklam

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, 56. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla halkımıza yazılı bir mesaj yayınladı.

“Kütüphaneler, toplumun kültür ve medeniyet birikiminin en önemli hazinesidir. Kitaplar Sessiz öğretmenler, Kütüphaneler ise kültür evleridir.” diyen Başkan Yavuz mesajında şunları söyledi;

“Eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba dayanır. Kitaplar, tarihler ve uygarlıklar boyunca doğru sözler ve örnek yaşantılarla doludur. Bilim, kültür, sanat, edebiyat ve tarih gibi alanlarda bir milletin hafızasını oluşturan kütüphaneler, geçmişi geleceğe taşıyan en önemli yapılardır. Bilgiye önem veren, bilgiyi üreten ve kullanan toplumların her zaman ekonomik, siyasal ve toplumsal yönden güçlü oldukları bilinmektedir. Dünyanın en iyi kütüphaneleri gelişmiş ülkelerde olması tesadüf değildir.

Geçmişten günümüze birçok ülke, tarihlerinden ders alarak hareket etmişler ve hedeflerine başarılı adımlar atmışlardır. Milletleri ilerleten ve yükselten bu zengin kitaplıklardır. İnsanlar için bu kadar değerli olan kitaplarımız, Kütüphanelerimiz vasıtasıyla korunur ve tüm insanlığın hizmetine sunulur.

Kitap, eğitimin, bilimin, sanatın kısacası insanlığın temelini oluşturur. Bu nedenle kitapsız bir dünya asla düşünülemez.
Ülkemizde, Halkımızda okuma alışkanlığını geliştirmek, kitap sevgisini arttırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlayarak, halkımızı kütüphanelere gitmeye teşvik etmek amacıyla 1964 yılından itibaren Mart ayının son Pazartesi günü başlayan hafta, Kütüphaneler Haftası olarak kutlanmaktadır.

Kitaplar Sessiz Öğretmenlerdir. Kütüphaneler ise kültür evleridir ve oradaki tarihin büyük bir kısmı internette bile yoktur. Kitap okumak insan hayatını her yönüyle zenginleştirir, olayları sayısız pencereler ve farklı bakış açılarıyla görmemizi sağlar, kişinin gelişmesini ve kendisini daha iyi ifade etmesini sağlar, bilgi ve beceri dağarcığının zenginleşmesine yardımcı olur. İnsanların yaşam kalitesini yükseltip, cehaletten kurtulmasını sağlayarak her yönüyle güçlü bir kişilik kazandırır.

1882 tarihinde kurulan Beyazıt Devlet Kütüphanesi ise ilk kütüphanedir. Cumhuriyet dönemimizde 1948 yılında ilk olarak Ankara da Milli Kütüphane kurulmuştur. Dünyanın en büyük kütüphanesi ise Paris teki Bibliyotek Nasyona kütüphanesidir.

Günümüz uygarlığı; Radyo, Televizyon, Bilgisayar, Telefon, İnternet gibi iletişim ve bilgilendirme araçlarıyla gelişmiş olsa da bunların hiç birisi kitabın yerini tutamaz. Zaten dünyanın en gelişmiş ülkelerinde kitaba, kütüphanelere olan ilginin azalmaması hatta daha da artması bunun bir kanıtıdır.

Günümüzde radyo, televizyon, bilgisayar, internet gibi kitle iletişim araçlarında oldukça gelişim kayıt edilmiştir. Fakat bu araçlar ne kadar gelişse de kitaplar kadar etkili olamazlar. Belirli bir düzene göre sınıflandırılmış süreli yayın (Dergi, Gazete), grafik, görsel ve işitsel belgelerin bir alanda bulunduğu yapı olan kütüphane, toplumumuzun ortak zenginlik kaynağıdır ve herkes özgürce faydalanmaktadır.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yetişmesine ve şuurlu birey oluşumuna olan katkılarıyla halk kütüphaneleri önemli sorumluluklar taşımaktadır. Geleceğimizin aydınlık yarınları olan çocuklarımıza en güzel tutkunun okuma alışkanlığı, en iyi dostun, arkadaşın ve yardımcının da kitaplar olduğunu benimsetelim.

Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Mart – 05 Nisan 2020 tarihleri arasında “Değişen toplum, dönüşen Kütüphanelerin rolü “ ana teması ile kutlanacak olan Kütüphaneler haftasının 56.yılı kutlu olsun.

Bu anlamlı günde toplumumuzda kitap okuma alışkanlığının gelişmesine vesile olması temennisiyle Kütüphane çalışanlarına en içten duygularımla sağlıklı, mutluluk dolu yıllar diler, öğrencilerimize, gençlerimize ve halkımıza daha çok kitap okuma, okutma sevdasında başarılar dilerim.” Dedi.

reklam