reklam
reklam
DOLAR 32,3313 % 0.01
EURO 35,0061 % -0.23
STERLIN 40,9378 % 0.06
FRANG 35,8918 % 0.06
ALTIN 2.321,86 % 0,06
BITCOIN 2.294.770 2.388
reklam

Yazılım Tasarım Beceri Atölyesi ve Kubbetül Sahra Camii Açılışı Yapıldı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Yazılım Tasarım Beceri Atölyesi ve Kubbetül Sahra Camii Açılışı Yapıldı
reklam

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Reyhanlı Halk Eğitim Merkezi Robotik Kodlama ve Yazılım Atölyesi ile Kubbetül Sahra Camii’nin açılışını yaptı.

21 Şubat 2020 Cuma günü saat 11.30’da ilk olarak Reyhanlı İlçemiz Halk Eğitim Merkezin bünyesinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayata Destek Derneği arasında Tasarım ve Beceri Atölyelerinin Kurulmasına Yönelik İşbirliği Protokolü kapsamında Robotik Kodlama ve Yazılım Tasarım Beceri Atölyesinin açılışı Hatay Valisi Rahmi Doğan tarafından yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda ilk konuşmayı yapan Hayata Destek Derneği Hatay Saha Koordinatörü Taylan Cengiz: “Değerli protokol üyeleri ve kıymetli misafirler, yaşamakta olduğumuz dijital çağda kendi ayakları üzerinde duran ve yetkin bir eylem gelişimine önemli katkılar sunacak bir projenin başlangıcı için buradayız. Bugün burada açılışını yapacağımız Robotik Kodlama ve Yazılım Atölyesinin genç zihinlerde yeni pencereler açılmasında aracı olacağını modern çağın donanımlı bireyleri haline gelmesini destekleyeceğine inanıyoruz.  Robotik kodlama dünyanın yeni ortak dili olarak kabul ediliyor. Öyle ki Apple’ın CEO’su bile kodlamayı öğrenmek tüm yabancı dilleri öğrenmekten daha önemli diyor. Önümüzdeki 25 yıl içerisinde kodlama yazılımının olmadığı mesleklerin yok denecek kadar az kalacağı öngörülüyor. Çocuklarımızın geleceğini düşündüğümüzde Reyhanlı’da da hayata geçirilen bu proje ve benzerlerinin, elzem ihtiyaçlar arasında yer aldığını söylemek gerekiyor. Biz Hayata Destek Derneği olarak gençlerimizin vizyonunu genişletirken sosyal uyumu da destekleyerek, hem yerel halkı hem de geçici koruma kapsamındaki Suriyeli gençleri, yarınlara hazırlayacak bu tip projelere katkı sağlamaktan onur duyuyoruz.  Özellikle bu atölyenin yapılmasında bize fon desteği sağlayan Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğine  (UNHCR) sizin huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. Hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, saygılar sunuyorum.” dedi.

Reyhanlı Kaymakamı Ali Candan yaptığı konuşmasında “Robotik Kodlama ve Yazılım Atölyesi bu çağda çocuklarımızın geleceğe hazırlanması yönünde çok önemli. Çağımız artık her an yapay zekâdan bahsediyor.  İnşallah burada hem Suriyeli hem Türk çocuklarımız kendilerini geleceğe hazırlayacaklar, çok güzel bir proje oldu. Atölyemizin ilçemize, milletimize hayırlı olmasını diler saygılar sunarım.” dedi.

Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi yaptığı konuşmasında, “Robotik Kodlama ve Yazılım  Beceri Atölyemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum tabi Hayata Destek Deneğinin burada çok katkısı var. Bundan önce Altınözü Belediyemizle işbirliği yaparak güzel projelere imza attılar. İnşallah bundan sonra hem Reyhanlı’mızda hem diğer ilçelerimizde yeni projelerin yapılmasına her zaman destek vereceğiz. Sizlerden de bu konuda destek bekliyoruz.” dedi.

Vali Rahmi Doğan yaptığı konuşmasında, “Öncelikle dün iki askerimiz şehit oldu. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Çok çetin bir coğrafyada yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bunun üstesinden gelecek güç ve kudrettedir. Bu coğrafyada üstün durumda olmaya devam etmek için evlatlarımızın çağa uygun bir eğitim alması gerekiyor.  Burada açacağımız robotik kodlama yazılım sadece bir sınıfın açılışı değil aslında bu çocuklarımızı geleceğe hazırlamanın bir yolu, yöntemidir. Gelecek yüzyıl artık daha farklı bir konseptte ilerliyor. Mesafeler kısalmış durumda. İnsanlar artık birbirleriyle çok ciddi anlamda etkileşim halinde. Çin’deki bir olay tüm dünyayı tedirgin edebiliyor. Amerika’da olan bir olay bütün insanları etkileyebiliyor.  Bugün açacağımız Robotik Kodlama ve Yazılım Tasarım Beceri  Atölyesi bir başlangıç. Devletimiz bu anlamda çok ciddi yatırımlar yapıyor. Hem Milli Eğitim Bakanlığı hem de  özel sektör ve  STK’larımızla birlikte güzel projeler geliştiriyoruz.  İşte bugün İnsansız Hava Araçlarımız (İHA), Silahlı Hava Araçlarımız (SİHA) bu çalışmaların bir neticesidir.  Eğer bugün kendi İHA’larımızla kendi SİHA’larımızla  uçup Türkiye Cumhuriyeti Devleti topraklarını bu milletin vatanını yurdunu koruyor ve gözetiyorsak  bu milletin evlatlarının emek ve göz nurudur. Taşrada bir köyde bir ilçe merkezinde ufacık bir yatırımmış gibi görülebilir. Ama bu topraklardan çıkacak evlatlarımızın, ülkemizin büyük ihtiyaçlarını karşılayacakları aşikârdır. Bu yüzden bütün evlatlarımızın önünü açma, onlara yol gösterme ve onlara imkan sağlama anlamında ne gerekiyorsa bunu elbette yapacağız. Emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Açılış töreni, Vali Doğan ve protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesi ve Robotik Kodlama ve Yazılım atölyesinin gezilmesi ile son buldu.

İkinci açılış için Reyhanlı ilçemiz Mustafa Kemal Mahallesi’nde hayırsever iş insanı Abdulkadir Çelik tarafından  Filistin’de bulunan Kubbet-us-Sahra camisinin benzeri olarak yapılan Reyhanlı Kubbetül Sahra Camii’ne geçildi. Reyhanlı Kubbetül Sahra Camii’nin açılışı İl Müftüsünün duaları eşliğinde Vali Doğan ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek gerçekleştirildi.  

Açılışta Vali Doğan,“ Görüyorum ki caminin etrafında birçok iş yeri var. Helal kazancın temeli temiz kalplerdir. Camiler bireyin inanç dünyasından toplumsal ilişkilere, kulluk ve sorumluluk bilincinin oluşmasından hukukun inşasına, eğitimden sanata, aileden çevreyle ilişkilere, hayatın bütün alanlarına yönelik değerlerin ruh köklerinin birleştiği mekândır. Camiler mahzun kalmasın, gelenlerle şenlensin. Bu Caminin yapımında başta hayırsever iş insanı Abdulkadir Çelik’e ve emeği geçen herkese, teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılışa Vali Doğan’ın yanı sıra Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, Reyhanlı Kaymakamı Ali Candan, Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Hayırsever İş İnsanı Abdulkadir Çelik, ilgili kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

reklam