reklam
reklam
DOLAR 32,5852 % 0.16
EURO 35,0042 % -0.11
STERLIN 40,8441 % -0.11
FRANG 35,6947 % 0.15
ALTIN 2.438,82 % 0,11
BITCOIN 64.650,16 1.187
reklam

YAYMAN; “GÜBRE FİYATLARINDAKİ ANİ ARTIŞLAR KONUSUNDA ÇÖZÜM ARAYIŞIMIZ DEVAM EDİYOR”

Yayınlanma Tarihi : Google News
YAYMAN; “GÜBRE FİYATLARINDAKİ ANİ ARTIŞLAR KONUSUNDA ÇÖZÜM ARAYIŞIMIZ DEVAM EDİYOR”
reklam

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirle Ankara’da görüşme yapan Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman görüşme sonrası gazetemize yaptığı özel açıklamada şunları söyledi.
YAYMAN; “ Çok değerli hemşerilerim. Öncelikle Dünya da küresel krize yol açan pandemi sürecinde çiftçimize desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’ye şahsım ve hemşerilerim adına teşekkür ederim.
Sayın Bakanımızla çiftçilerimizin sorunlarını ve özellikle gübre fiyatlarında ki ani artış ve çözümleri konularında çok önemli görüşme gerçekleştirdik.
Değerli hemşerilerim. Bugün baktığımız zaman gerek yemde, gerek gübrede, gerek tarımsal hammaddede, gerekse petrol malzemelerinden tutun da çeliğe kadar birçok fiyatta artış var. Dünyanın gıda üretimi ile alakalı bir sıkıntısı yok. Buradaki ana sıkıntı şu; pandemi ile ilgili endişeler, fiyatları artırıyor. Bunlar da bizim tarımsal girdilerimizin fiyatlarını artırıyor. Gübrenin ana hammaddesi doğalgaz. Doğalgazın fiyatı arttıkça ister istemez gübrenin fiyatı da artıyor. Ancak artışlar olması gerekenin çok üstünde ama endişeler henüz dünyadan çekilmemiş olmasının vermiş olduğu bir genel fiyatlama yapısı ile alakalı genel bir kriz var.
Ama yaşanan bütün bu sıkıntılara rağmen Hükümetimiz olarak her daim çiftçimize ekonomik anlamda ciddi destekler verdik. Belki yeterli düzeyde değil. Daha verimlisi olabilir ama bugün itibariyle desteklerin artışı ile beraber Türkiye’nin ve Hatay’ın da verimi artıyor. Hamdolsun ki bugün; “BİZ ZARAR EDİYORUZ” diyen çiftçimiz yoktur. Çiftçilerimize desteklerimiz bundan sonra da devam edecektir. Hemşerilerimizin kalbi rahat olsun.
Bir kez daha çiftçimize vermiş oldukları desteklerden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’ye teşekkür ediyorum.” dedi.

reklam