reklam
reklam
DOLAR 32,4426 % 0.05
EURO 34,4648 % -0.14
STERLIN 40,3435 % -0.14
FRANG 35,5191 % -0.13
ALTIN 2.488,77 % 0,22
BITCOIN 2.082.891 -6.561
reklam

Vali Rahmi Doğan’ın Kütüphaneler Haftası ile ilgili mesajı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Vali Rahmi Doğan’ın Kütüphaneler Haftası ile ilgili mesajı
reklam

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Kütüphane Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Doğan mesajında şu ifadelere yer verdi:

Toplumda okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap sevgisini artırmak ve kütüphanelerin gelişmesi için bilinç oluşturmak amacıyla ülkemizde 1964 yılından buyana her yıl mart ayının son haftası ‘Kütüphaneler Haftası’ olarak kutlanmaktadır.

İnsanlık tarihi kadar önemli bir geçmişe sahip olan kütüphaneler, bir toplumun bilgi birikiminin, kültür ve medeniyetinin en önemli hazinesidir. Bireylerin araştırma, tanıma, öğrenme arayışlarında ilk başvurduğu kurumlar olan kütüphaneler, yaşam boyu öğrenme sürecinin ayrılmaz parçasıdırlar.

İçinde bulunduğumuz bilgi çağında, bireysel ya da toplumsal olarak başarılı bir yer edinmek istiyorsak okumak, düşünmek, eleştirmek ve en önemlisi de üretmek zorundayız. Bu anlamda nasıl ki eğitimin, bilimin, sanatın olmadığı bir dünya düşünemiyorsak, kitapların ve kütüphanelerin de olmadığı bir dünya düşünemeyiz.

Zira milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerleri yüksek, kendine güvenen, analitik düşünebilen genç nesillerin yetişmesi okumaya, anlamaya ve sentez yapmaya bağlıdır. Bizler bu anlayışla kütüphanelerimize yapılacak her türlü desteği, ülkemizin geleceğine yapılmış katkının bir parçası olarak değerlendirmekteyiz.

Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizin de geçtiği bu sıkıntılı süreçte, evde geçirdiğimiz vakti kaliteli bir zaman dilimine çevirmek adına arşivimizde olan veya dijital kütüphanelerden paylaşılan TUBİTAK ve benzeri kuruluşların kitaplardan faydalanabiliriz.   

Bu vesileyle, eğitim hayatımızın vazgeçilmezi kitaplarla olan dostluğumuzu canlı tutarak çocuklarımıza da bu sevgiyi aşılamanın önemini bir kez daha anımsatıyor, okuma sevginizin hiç eksilmemesi dileği ile 56. Kütüphane Haftası´nı kutluyorum.

reklam