reklam
reklam
DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
STERLIN 40,6534 % 0.01
FRANG 35,7427 % 0.57
ALTIN 2.393,53 % -0,14
BITCOIN 63.112,61 0.236
reklam

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir Kırıkhan’da

Yayınlanma Tarihi : Google News
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir Kırıkhan’da
reklam

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Hatay’ın Kırıkhan ilçesindeki savunma sanayisi yatırımlarına ilişkin, “Adımı attık. İnşallah 5-6 ay sonra bazı faaliyetleri görmüş olacaksınız.” dedi.

Kırıkhan’da ROKETSAN’ın yatırım yapacağı alanda incelemelerde bulunan Demir, daha sonra AFAD-Sultanbeyli Belediyesi Geçici Yaşam Alanı’nda konteynerlerde kalan depremzedelerle bir araya geldi.

Burada gazetecilere açıklama yapan Demir, ROKETSAN’ın Kırıkhan’daki yatırımıyla ilgili ilk adımı attıklarını söyledi.

Şirketin burada roket aksamıyla ilgili yatırım yapacağını aktaran Demir, “Aynı zamanda Pavotek şirketimizin yine elektrik elektronik aksamıyla ilgili bir yatırımı olacak. Bu adımları atıyoruz çünkü burada istihdam oluşturmamız gerektiğini biliyoruz. Tabii burada kalıcı konutlar meselesi önemli. İstihdamla beraber bölge insanımıza, depremzedelerimize aynı zamanda konut da beraberinde sağlamış olacağız.” şeklinde konuştu.

– “Hızla konut projemiz devam ediyor”

Demir, bölgenin kalkınması, büyük felaketin yaralarının sarılması için kolları sıvadıklarını dile getirerek, “Burada güçlü duruşla tekrar ayağa kalkmanın örneğini sergilemek üzere inşallah hep beraber bu adımları atmış olacağız. Türkiye’de devletin gücünün vatandaşımızın yanında olduğunun bir işareti olacak. Hızla konut projemiz devam ediyor ama istihdam da en az o kadar önemli.” değerlendirmesinde bulundu.

Teknoloji getiren bir yatırım olacağını vurgulayan Demir, devamında başka yatırımların da geleceğini söyledi.

– “İnşallah 5-6 ay sonra bazı faaliyetleri görmüş olacaksınız”

Gazetecilerin yatırımlara ilişkin sorularını da yanıtlayan Demir, şöyle konuştu:

“ROKETSAN, roket parçaları, Pavotek firmamız elektronik ekipman üretiyor olacak. Yaklaşık ikisi beraber ilk başlangıçta 250 civarında, daha sonra 500 istihdam sağlamış olacaklar inşallah ve aynı sayıda da konut olacak.”

Demir, istihdamların bölge insanından, depremzedelerden yapılacağı bilgisini de paylaşarak, şunları kaydetti:

“İşe ihtiyacı olacak, konut ihtiyacı olacak, bunların hepsini kriter şeklinde sıralayacağız. Tabii ki kalifiye eleman önemli. Kalifiye olması da bizim için önemli. Ama kalifiye eleman bulacağız diye yine dışarıdan eleman kesinlikle almayacağız. Gerekirse bölge insanımıza gerekli eğitimleri vererek hızla istihdamları sağlayacağız. Adımı attık. İnşallah 5-6 ay sonra bazı faaliyetleri görmüş olacaksınız.”

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman da çok büyük acı yaşadıklarını, yatırımların kent için çok önemli olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Demir ve beraberindekiler, daha sonra konteyner kentte depremzedelerle yemek yedi.

reklam