reklam
reklam
DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
STERLIN 40,7959 % -0.56
FRANG 35,5088 % -0.41
ALTIN 2.438,67 % 0,10
BITCOIN 63.974,31 -1.419
reklam

MİLLETVEKİLİ YAYMAN SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA İLE HATAY İÇİN GÖRÜŞTÜ

Yayınlanma Tarihi : Google News
MİLLETVEKİLİ  YAYMAN SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA İLE HATAY İÇİN GÖRÜŞTÜ
reklam

Ak Parti Hatay Milletvekili Doç.Dr Hüseyin Yayman son dönemlerde Hatay’daki Korona virüsü (Covid-19) vaka sayılarının % 125 artış göstermesi ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştü.

Yapılan görüşmelerde Milletvekili Hüseyin Yayman ile birlikte Ak parti Hatay Milletvekilleri Hüseyin Şanverdi, Abdulkadir Özel ve Hacı Bayram Türkoğlu’da bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yapılan bu görüşmelerin ardından Kırıkhan Nethaber’e özel açıklamada bulunan Milletvekili YAYMAN şunları söyledi; “ Son dönemlerde İlimizde Vaka sayılarının % 125 artış göstermesi bizleri derinden üzmüştür. Öncelikle Korona virüsünden dolayı hem Hatay genelinde hem de Ülke genelinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan (c.c.) Rahmet, ailelerine yakınlarına başsağlığı, vakadan dolayı hasta olup tedavi gören vatandaşlarımıza Rabbimden acil şifalar diliyorum.

Hatay Milletvekilleri olarak bizlerde Hatay’daki vaka artışlarının azalması, hatta bir an önce son bulması için Hatay’daki Hastanelerimiz de nelerin yapılabileceği konusundan Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ile görüştük.

Öncelikle Sayın Bakanımıza bizlere zaman ayırıp görüşme talebimizi kabul ettiği için teşekkür ederiz.

Sevdamız olan Hatay’ımız için yaptığımız konu başlıklarını sıralayacak olursak; “ Hatay’daki Hastanelerimizde Yoğun Bakım Ünitelerimizde ki yatak sayılarının arttırılması, Hastanelerimizde PRC Test Merkezi sayılarının arttırılması için gerekli sözleri aldık. PRC Test Merkezi sayılarının arttırılması ile test sonuçları 8 saatte belirlenebilecek.

Sayın Bakanımızla ayrıca, Hatay’da Salgını kontrol etmek için; Ventilatör, Sağlık ekiplerinin artırılması ile ilgili görüşüp desteklerini istedik. Sayın Bakanımız bu konularda da yardımcı olmak için elinden gelen her şeyi yapacağını belirtti.

“BU HAFTA İÇİNDE İSKENDERUN VE DÖRTYOL’A DA COVİD TEST MERKEZİ İLE YENİ YOĞUN BAKIM SERVİSLERİ AÇILACAKTIR.”

İNŞALLAH SALGINI EN KISA SÜREDE KONTROL ALTINA ALACAĞIZ.

Sizlerin aracılığıyla Çok Değerli Hatay’lı hemşerilerimize de şu mesajı vermek istiyorum; “ Devlet ve Millet olarak her türlü badirenin üstesinden birlikte mücadele ederek geldik. Dünya Lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Başta olmak üzere Cumhur İttifakı Hükümetimiz, Değerli Bakanlarımız, Milletvekilleri olarak bizler ve bütün Milletvekili arkadaşlarımız, Valilerimiz, Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız, İl ve İlçe Teşkilatlarımız, Muhtarlarımız, Sivil Toplum kuruluşlarımız kısaca Devlet olarak Korona virüsü (Covid-19) illeti ile sizler için her şeyi yapıyoruz. 

Ancak Devletimizin bu mücadelesi ve gayreti sizlerin desteği olmadan başarıya ulaşmamızı zorlaştırır. O sebeple siz değerli hemşerilerimiz ricam, pandemi kurallarına ve Devletimizin sizlerin hayatı ve sağlığı için aldığı tedbir kararlarına tam anlamıyla riayet etmeleridir.

Mecbur kalmadıkça evlerimizden çıkmayalım, maskemizi takalım, sosyal mesafeye ve hijyen kurallarını harfiyen uygulayalım.

Bir kez daha şahsım ve görüşmede bulunan Milletvekili arkadaşlarım ve bütün Hatay’lı hemşerilerim adına Hatay’ımıza gösterdiği yakın ilgiden dolayı ve Açılan yoğun bakım ve test merkezleri için  Sağlık Bakanı Sn.Fahrettin Koca ‘ya teşekkür ederim.” Dedi.

reklam