reklam
reklam
DOLAR 32,3256 % 0.22
EURO 35,1131 % -0.07
STERLIN 41,0088 % -0.03
FRANG 35,8339 % 0.34
ALTIN 2.300,19 % 0,99
BITCOIN 2.305.512 1.775
reklam

KIRIKHAN BELEDİYE BAŞKANI AYHAN YAVUZ’DAN ÜÇ AYLAR MESAJI

Yayınlanma Tarihi : Google News
KIRIKHAN BELEDİYE BAŞKANI AYHAN YAVUZ’DAN ÜÇ AYLAR MESAJI
reklam

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, 25 Şubat Salı günü başlayacak olan Mübarek Üç Aylar dolayısıyla yazılı mesaj yayınladı.

“Müslüman halkımız tarafından üç aylar olarak isimlendirilen yeni manevi bir aya girmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.” Diyen Başkan Yavuz mesajında şunları söyledi;

“Üç aylar; Birbiri ardına açılan rahmet ve mağfiret kapıları olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarını içinde barındıran, duaların kabul olduğu, sevap kapılarının sonuna kadar açıldığı, Hakka ve hakikate doğru yol almanın en kıymetli, en değerli olduğu bir manevi zaman dilimidir.

Mübarek üç aylar faziletli sayıldığından dolayı dinimizce yapılması günah sayılan fenalıklardan sakınılır ve Ramazan ayına manevi olarak hazırlıklar yapılır. Hadise göre Recep ayı; Allah‘ın ayıdır. Şaban ayı; Peygamber efendimiz Hz. Muhammed‘in ayıdır. Ramazan ayı ise; Ümmetin ayıdır.

Resulullah (S.A.V.) efendimiz, Recep ayına çok değer verir ve “Ya Rabbi, Recep ve Şaban aylarını bizler için mübarek kıl, bizi Ramazan ayına eriştir” diye dua ederlerdi. Özellikle bu aylarda bol bol istiğfar etmek, namaz kılmak, oruç tutmak, kuran okumak ve dua etmek Allah’a ve Resulüne karşı yapılacak olan en uygun davranışlardır.

Üç aylar ve kandil geceleri, milletimizin birlik ve beraberliğinin pekiştiği, aynı duygu etrafında çarpan kalplerin, aynı hissiyatı paylaşan gönüllerin bir araya gelerek dargınlık ve kırgınlıkların giderildiği müstesna günlerdir.

Allah’ım; Bizleri Regaip ile sana rağbet eden, Miraç ile yücelen, Beraat ile kurtuluşa eren ve kadrini idrak ederek Ramazanın sonunda Cenneti hak eden kullarından eyle inşallah. Gönülleri İslamiyet’in ışığıyla aydınlanan, bütün Müslüman kardeşlerimin üç ayları hayırlı olsun, Allah bu mübarek ayları değerlendirmeyi cümlemize nasip eylesin. Kalplerimiz iman, gönüllerimiz huzurla dolsun.

Bu duygu ve düşüncelerle; Mübarek üç ayların ve kutsal gecelerin en iyi şekilde değerlendirilerek, her zaman ihtiyaç duyduğumuz sevginin dostluğun, kardeşliğin ve huzurun tüm insanlar arasında yayılması dileğiyle, tüm hemşerilerimizin ve İslam âleminin üç aylarını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim.” Dedi.

reklam