reklam
reklam
DOLAR 32,3862 % 0.19
EURO 35,1055 % -0.02
STERLIN 41,0568 % 0.36
FRANG 35,9462 % 0.28
ALTIN 2.326,14 % 0,25
BITCOIN 2.288.933 0.077
reklam

“HEM GÜZELİM HEM DE NAZLI. BEN BABAMIN KARA KIZIYIM”

Yayınlanma Tarihi : Google News
“HEM GÜZELİM HEM DE NAZLI. BEN BABAMIN KARA KIZIYIM”
reklam

Bu hafta 15 temmuz darbe girişimi esnasında Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığının bombalanması esnasında şehit olan Gülşah Güler’in annesi Emine Güler Hanımefendiyle bir söyleşi yaptık.
Bazen yürek sızlatan bazen nefes kesen sözler bakın nasıl döküldü ağzından: “4 çocuk sahibi bir anneyim. Gülşah’ım 1992 doğumluydu. Ben Gülşah’tan önce de hamilelik yaşamıştım. Hep bir kızım olsun istemiştim. Hamileliği önceden de yaşamış olmama rağmen, Gülşah’a hamileliğim, doğum sancım, doğumu bambaşka idi. Doğumu esnasında ise eşimin mesleğinden dolayı Ankara’da bulunuyorduk.
Doğduğu andan itibaren çok akıllı, zeki bir çocuktu. Gülşah ile diğer kızım arasında 2 yaş var ama ben ikiz gibi büyüttüm onları. Gülşah’ımın hassas bir bünyesi vardı. Sık sık bronşit olurdu. Ailemizin gözbebeğiydi. Bütün aile üzerine titrerdi. Evlatlarımın arasında asla ayrım yapmadım ama Gülşah’ım bambaşkaydı.
İlköğretim 1’inci sınıfı Ankara’da bitirdi. 2’nci sınıfa geçtiğinde Kırıkhan’a geldik ve Zafer İlköğretim okuluna devam etti. (Şimdi bu okulun adı gül kokulu çocuğumun Gülşah’ımın adı konuldu ve “GÜLŞAH GÜLER İLKÖĞRETİM OKULU” olarak değiştirildi.) Lise öğrenimini Kırıkhan
Lisesinde tamamladı. Lise 3’üncü sınıfta iken resim yapma yeteneği gelişmeye başladı. Bana: “Anne ben resim yapacağım.” dedi. Bundan bir müddet sonra Kırıkhan Lisesinde bir resim sergisi açtılar. Daha sonra Resim Öğretmeni’nin tayini Kumlu ilçesine çıktı.
Resim derslerine devam edebilmesi için abisi özel araçla kendisini Kumlu’ya götürüp getirdi. Üniversite sınavlarına girdiğinde tercih ettiği okulu kazanamadı. Ama o yine de resim yeteneği ile Üniversiteye girmeye kararlıydı. 1 yıl boyunca Antakya’da resim kursuna gitti. Gülşah’ım çok güzel resim çizerdi. Ve tekrar sınavlara girdi. Mersin, Ankara ve Hatay olmak üzere 3 ayrı üniversiteye gidebiliyordu. Bronşit riski taşıdığı için tercih esnasında Doktor’u ile görüştük. Bize “Mersin Hatay rutubetli tercihen Ankara olsun” dedi. Ankara Gazi Üniversitesine kaydını yaptırdık. Bu okulda çok güzel bir 4 yıl geçirdi. Hep “Benim için Gazi’li olmak bir ayrıcalıktır” derdi. Ama her nasılsa 4 üncü sınıfta iken, birden bire Polis olmaya karar vermişti. O sırada Polis Akademisine öğrenci alımı yapılıyordu. Bana: ” Anne ben Polis’lik sınavına gireyim mi, robot resimler çizerim?” dedi. Biz de onay verdik. Sınavlarda başarılı oldu. Hafta sonlarında Polis Akademisi, hafta içlerinde ise Üniversite eğitimine devam etti. Üniversite bittiğinde Akademiden de başarıyla mezun olmuştu. Polis Özel Harekat Müdürlüğü, Polis Akademisinin hemen yanındaydı. Anlattığına göre; Gülşah ve bazı arkadaşları tel örgülerin altından geçip, Özel Harekat içerisinde dolaşırlarmış. Oradaki bulunan Polis’lere Özel Harekatçı olmakla ilgili sorular sorarlarmış. Ama kendisi zaten karar vermişti . Bana: “Bak anne görürsün, ben orada eğitim alacağım” derdi. Özel Harekat seçmelerine de katıldı. 960 öğrenci içerisinden 30’uncu olarak mezun oldu. Sıralamaya girdiği için atamalarda tercih hakkı vardı. Kendisi bu hakkını kullanmadı. Aslında ben tercihen Hatay’a gelmesini istiyordum. Kabul etmedi. “Hayır anne, ben Gölbaşı Özel Harekat Müdürlüğünde çalışmak istiyorum” dedi. Yapılan atamalar ekranda gösterilirken : “Anne sanki hayatım gözümün önünden geçti. Hem bu mezuniyetime gelmeyin yorulmayın.
Zaten benim için çok yoruldunuz. Bir yılda iki kez mezuniyet töreni oldu, iki kez de gelip gittiniz” dedi. Meğer mezuniyet töreni yapılmıştı bile. Mezuniyet belgesini Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz bey vermiş kendisine. Nihayetinde Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı Ar-Ge biriminde göreve başladı. Kullanmış oldukları ayakkabı ve elbiselerin kalitesi, çizimine, rengi hakkında bile raporlar hazırlıyordu.Şehit olmadan 2 ay önce müthiş bir araba tutkusu başlamıştı. İlla ki araba, araba, araba!.. Kıramadık, kıramazdık da zaten. Bileziklerimi sattım. Kendisi de internet üzerinden bir otomobil buldu. Eşimle birlikte gidip otomobili satın aldık. Gölbaşı’na götürdük.
Gülşah’a araç kullanmayı orada babası öğretti. İyi ki ona bu otomobili almıştık. Çok mutlu olmuştu çok..Yıllık iznine en son Ramazan Bayramında gelmişti. Yanımızda bir hafta kaldı. Hatta Halası’nın düğünü vardı. O düğünde oynamış çok eğlenmişti. Anlaşılan son kez görmüştük yüzünü, saçlarını, gülüşünü.. Ve son kez yolcu etmiştik arkasından su dökerek.. sımsıkı sarılarak..
Allah’a emanet ederek..
Onu yolcu ettikten sonra biz de Marmaris’e gitmek için yola çıktık. Oğlum orada oturuyor. Sözleşmiştik. Bir hafta sonra da Gülşah’ta yanımıza, Marmaris’e gelecekti. Biz tam Marmaris’te 15 Temmuz akşamında hava sıcak olduğu için balkonda oturuyorduk. Kaldığımız
ev, sonradan öğrendiğimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın kaldığı otele çok yakındı. Silah sesleri duyduk. Neler olduğunu öğrenmek için televizyonu açtık. Hain darbecilerin yaptığı ihaneti, Cumhurbaşkanımız’a tertipledikleri suikasti basın vasıtasıyla
öğrendik. Buradaki silah sesleri sabah saatlerine kadar devam etti.
Biz tabi bu esnada hemen Gülşah’ı telefonla aradık. “Buralar çok karışık telefonumu meşgul etmeyin ben siz ararım.”dedi. Kim aramışsa böyle söylemiş. 23:45 haber yok. Arkadaşları da görmemişti. Dayanamadık sabah saatlerinde yola çıktık. Ankara’ya gidene kadar kaç yıl geçti bilmiyorum. Yanımdaki çocuklarımı ben teskin ediyordum. Allah’ım şu göğsüme öyle bir serinlik, metanet ve gurur verdi ki, anlatamam. Oraya vardığımızda oğlum bombalanmış olan binayı gördüğünde Anne anne oradan Gülşah sağ çıkmaz, çok kötü orası anne çook” diye ağlıyordu. Durum bir müddet sonra açığa çıktı. Gülşah bombalama anında bina içerisinde değilmiş ama bombanın basınç etkisinden dolayı şehit olmuştu. Gelinim onu hastanede görmüştü. Gülşah’ımın yüzü gülüyormuş, hatta dişleri bile görünecek şekilde. Gerekli otopsiler yapıldı. İki gün sonra Gülşah’ı aldık. Hem de hastalandığında sık sık götürdüğüm Senatoryum Göğüs Hastalıkları hastanesinden.Cenazesini Kırıkhan’a getirdiğimizde çevremdekilere sadece “Kızımı alkışlayın” dediğimi hatırlıyorum.
Eğer Gülşah’ım 15 Temmuz şehitleri ordusuna katılmasaydı biliyorum ki çok üzülürdü. Rüyalarımda sık sık görürüm ve içimi ferahlatan mesajlar verdiğini anlıyorum. Defin sonrası ilk Cuma günü rüyamda Gülşah’ı gördüm: “Anne neden yemek yemiyorsun ben öyle şeyler yiyorum ki burada ohooo… Sen yemiyorsun diye üzülüyorum” dedi. Bir defasında yine rüyamda “Anne teşekkür ederim ağlamadığın için, yattığım yeri hiç ıslatmadın.” dedi. Başka bir rüyamda, 5 adet tek kişilik uçak gördüm. Bir tanesinin kuyruk kısmı kırıktı. Gülşah “Anne bu uçaklar çok güzel uçuyor.” diyordu. Evet biz 5 kişilik bir aileyiz.. Yine bir defasında hüzünlendim. Daha evlenip yuva kuracaktı diye geçirdim içimden. Rüyama girdi yine. Gülşah’ım bir yatak üzerine oturmuş, gülümsüyordu. Bana gözüyle de işaret ediyordu. Bir genç vardı orada. Çok yakışıklı, güzel, nur yüzlü bir genç. Gülşah “Anne ben burda nişanlandım bak” diyordu.
Tanımadığımız ama cenazesine katılan ama kim olduğunu hiç bilmediğim ve ilginç bulduğum bir küçük kız çocuğu Gülşah’ı rüyasında gördüğünü anlattı. “Anneme söyleyin ben ölmedim” demiş, haber yollamış. Öğrendim ki bu haber aynı kişi tarafından şehit ailelerine de gitmiş ! Hamd olsun Allah’ıma.
Gülşah kendi ismini çok severdi. İsmi Kırıkhan’da bir okul, bir Kültür merkezi ve bir sokağa verildi.Gülşah’ım, bütün ailenin annesi gibiydi. Ben herşeyimi vefat ettiğimde Gülşah’a bırakacaktım. Ama benden önce o gitti ve herşeyini bana bıraktı. Sürücü belgesi aldım. Şimdi cep telefonunu ve arabasını ben kullanıyorum.
Son olarak tüm Şehit ailelerine şunları söylemek istiyorum. Üzülmesinler. Evlatlarımız en güzel amelleri işleyip en yüce makamlara eriştiler. Metanetli olalım, dik duralım, gurur duyalım. Biz değil, bizi yıkamayanlar ağlasın. Allah’ım bu Devlete ve Millet’e zeval vermesin.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, oturuyor, şapka ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi
Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor
Fotoğraf açıklaması yok.
reklam