reklam
reklam
DOLAR 32,4689 % 0.06
EURO 34,8539 % -0.05
STERLIN 40,8131 % -0.18
FRANG 35,6588 % -0.13
ALTIN 2.435,30 % 0,01
BITCOIN 63.744,41 1.047
reklam

HBB BAŞKANI ÖNTÜRK CNN TÜRK’TE GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Yayınlanma Tarihi : Google News
HBB BAŞKANI ÖNTÜRK CNN TÜRK’TE GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
reklam

 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet CNN Türk kanalında katıldığı haber programında Büşra Altıntaş’ın seçim süreci, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Yüksek seçim Kuruluna itirazları ve görevi devralmasının ardından hayata geçirmeyi planladıkları projelerle ilgili sorularını yanıtladı.

Program sunucusunun sorularını yanıtlayan HBB Başkanı Öntürk, CHP’lilerin seçimi kaybedince zaman kazanmak adına itirazda bulunduklarını, faizler hariç 7 milyar borcu olan, stoklarda yakıtı bile kalmamış, işçilerinin maaşını ödeyemeyen bir belediyeyi devraldıklarını ve görevi devraldıkları günden itibaren bu sorunlarla uğraştıklarını söyledi.

Öntürk, “Bunların derdi millete hizmet falan değil, On yıldır batırdıkları bir belediye var. Milletin sorunlarıyla uğraşmayan bir yapı var. Başlarına gelecekleri düşünerek korkudan dolayı bu tür çamura yatışları var. Ya klasik CHP zihniyeti. Ne diyelim yani? Şeklinde konuştu.

İlk günden itibaren seçimi kazandıklarını bildiklerini kaydeden Başkan Öntürk, Görevinin başında olduğunun da altını çizdi.

SEÇMENİMİZİN TAMAMINA SAYGI DUYUYORUZ

CHP’nin il, ilçe seçim kuruları ile YSK’ya yaptığı itiraz başvurularını da değerlendiren Öntürk, yapılan itirazların oradaki sandık kurulu başkanlarına, üyelerine ve sandık müşahitlerine hakaret olarak niteleyerek, “Orada sandık kurulu başkanları var, her partinin temsilcileri var. Sandık kurulu üyeleri var, müşahitleri var. Bunlara bir hakarettir. 2014 seçimini de biz 3 bin oyla kaybettik. 3 bin oyla AK Parti kaybetti o zaman. Hatay seçiminde son 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimini 2 bin 400 oyla aldık, birinci olduk. Şimdi Hatay’da böyle bir kritik seçmen yapısı var. Biz seçmenimizin tamamına saygı duyuyoruz. İradelerine, millet iradesine saygı duyuyoruz. Kaybettiğimiz seçim de oldu, kazandığımız seçim de oldu. Böyle mesnetsiz iddialar oradaki kendi sandık kurulu üyesine hakaret olmaz mı?” dedi.

CHP’NİN SİYASETİ BU ŞEKİLDE; KAZANINCA HAK, KAYBEDİNCE HAKSIZLIK

Mazbatanın il, ilçe seçim kurulları ve YSK ’ya yapılan itirazların reddedilmesinin ardından verildiğini hatırlatan Öntürk, “Şimdi buradan kalkıp siyaset üretmeye çalışmak insanların da yaptıkları görevlere bir ayıptır. Bunlar olmaması gereken işlerdir ama maalesef CHP mantık olarak, yapı olarak bu şekilde. Kazandığı zaman Milli Egemenliktir, doğrudur, haktır; kaybettiği zaman da hakkı yenilmiştir. Böyle bir siyasi bakış içerisinde siyaset yapıyor. Ama biz bugüne kadar Türkiye’de hakikaten Hatay’ımızda birlik, beraberlik içinde bir seçim yaşandı. Ben herkese teşekkür ediyorum. Tüm sandık kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Hiçbirine bir ithamda bulunmak bizlere yakışmaz. Eğer orada bir yanlışlık varsa onun itirazı oradaki üyemiz tarafından anında yapılır. Veya herhangi bir parti üyesi tarafından anında yapılır. Seçim bittikten sonra bu itirazları yapmak yasal bir süreç değildir. Uygun değildir, hukuka aykırıdır. Seçim hukukuna aykırıdır.” açıklamalarında bulundu.

Zabıta ve polislerin sandıklarda görev yapmasıyla ilgili soruya da cevap veren, “zabıta büyükşehrin zabıtası, benim bu konuda bir bilgim yok” şeklinde cevaplayarak, bu iddiaların amacının tamamen ortalığı germek olduğuna dikkat çekti.

Öntürk, Hatay’ın seçim sonrası huzura erdiğini ve Hatay’da insanların şu anda en büyük beklentilerinin kendi sorunlarıyla uğraşılması ve çözüme kavuşturulması olduğunu da sözlerine ekledi.

İLK İŞİMİZ HATAY’I AYAĞA KALDIRMAK

Başkan Öntürk, şehri ayağa kaldırmak için kolları sıvayacaklarını belirterek, ilk olarak kentin yol, altyapı, su gibi meselelerini çözerek, Hatay’ı tarihine, kültürüne uygun bir şekilde insanları kucaklayarak, adaletten şaşmayarak hizmetlerini bir büyükşehre yakışır şekilde yapacaklarını kaydetti.

Öntürk, milletin hizmetkarı olmak için geldiklerini dile getirerek, “Bunlar on yıldır ayak oyunlarıyla bu şehri yönetmeye çalıştılar. Maalesef arkasında çok derin bir yapı var. Ben de içine girdikçe bunları görüyorum. Tamamen bu seçim kampanyası döneminde hep Hatay konuşuldu. Keşke Hatay tarihiyle konuşulsaydı, kültürüyle, kardeşliğiyle konuşulsaydı. Hatay maalesef kapalı kapılar ardında yapılan siyasetlerle konuşuldu. Utanç duyuyoruz bundan. Hatay maalesef işte itirazlarla konuşuluyor. Hatay’da durum bu. Biz önümüze bakıyoruz artık. Biz milletin hizmetkarı olmak için yola çıktık. Hatay’ın iradesi de milletin iradesi de bu şekilde tecelli etmiştir. Biz bu dakikadan sonra tüm Hatay’ımızın 1 milyon 700 bini kucaklayarak hizmetimize başlıyoruz. İşimize gücümüze bakıyoruz. Memleket bu siyaset tellallığı yapanlardan da kurtuldu artık. İnşallah derdimiz memleketimizi ayağa kaldırmak.” Dedi.

Hatay’da yaraları sarmak adına TOKİ ve Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından 170 bin konutun ihalesinin yapıldığını ve çalışmaların hızla sürdüğüne vurgu yapan Öntürk, kendilerinin de büyükşehir olarak imar şirketini devreye sokacaklarını, Hatay’da hak sahipleri dışında kalan kiracılar dahil herkesin uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi yapmak için mücadele edeceklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Aç, açıkta kimse kalmayacak” talimatıyla yola çıktıklarını belirten Öntür, “ Ödevimizi yapmışız. Şu an 11 bin konutumuz teslim edildi. Birkaç ay içerisinde 45 bine çıkacak bu sayı. Önümüzdeki senenin 6. ayı itibariyle hedefimiz 170 bini yakalamak. Ve bu şehrin demografik yapısını bozdurmamak. Biz belediye olarak da buraların altyapı, kanalizasyonunu, içme suyunu, Enerji Bakanlığımızla doğal gaz hatlarını, Ulaştırma Bakanlığımızla iletişim hatlarını hızlı bir şekilde yapıp altyapıyı bitireceğiz. Ve ondan sonra şehrimizi turizminden ulaşımına kadar, hallerinden mezbahanelerine kadar otogarlarına kadar, küçük sanayi siteleri, organize sanayi kadar yeniden imar planlarını yapıp şehrimizi bir büyükşehir nasıl olurmuş o hale getireceğiz. Ayrıca Hatayımızın kırsalı var. Bu kırsallarda da altyapıyı ulaşımı, su meselelerini çözüp gençlerimizle, kadınlarımızla, yaşlılarımızla ilgili daha sosyal projeleri artık yöneleceğiz Yapacağımız çok işimiz var. Tek derdimiz bu memleketi ayağa kaldırıp demografik yapısını bozdurtmamak, kardeşlik hukukunu pekiştirmek.” Diyerek sözlerini noktaladı.

reklam