reklam
reklam
DOLAR 32,5209 % -0.09
EURO 34,7918 % -0.23
STERLIN 40,4692 % -0.13
FRANG 35,5809 % -0.34
ALTIN 2.421,21 % -0,37
BITCOIN 66.366,00 0.42
reklam

BAŞKAN YAVUZ “HOŞ GELDİN YA ŞEHRİ RAMAZAN”

Yayınlanma Tarihi : Google News
BAŞKAN YAVUZ “HOŞ GELDİN YA ŞEHRİ RAMAZAN”
reklam

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Mübarek Ramazan ayı münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.
“Oruç Sabrın, Sabır da İmanın yarısıdır. Ramazan Ayı tüm İslam âlemine ve insanlığa mübarek olsun.” Diyen Başkan Yavuz mesajında şunları söyledi;
“Yüce Allah’ın (c.c.) bizlere lütfettiği nimetlerden birisi de Mübarek Ramazan ayıdır. Manevi derecesi çok yüksek ve Ahiret kazancı büyük olan mübarek Ramazan ayına, 12 Nisan akşamı teravih namazını kılıp Sahura kalkıp, 13 Nisan Salı günü tutacağımız oruçla girmiş oluyoruz.
Tüm Müslümanların coşkuyla ve sabırla beklediği bin aydan daha hayırlı olan Ramazan ayı, İslamiyet’te oruç tutarak nefsimizi terbiye etme ayı olup manevi huzura erdiğimiz mübarek aylarımızdan birisidir.
Ramazan ayı; Kadın- erkek, büyük- küçük halkımızın tüm kesimleriyle; oruçlarıyla, teravihleriyle, iftarıyla, mukabeleleriyle, salatü selamlarıyla, fitre ve zekâtlarıyla, mahyaları ve iftarlarıyla büyük bir coşkunun yaşandığı Müslümanlar için mübarek ve bereketli bir aydır.
Ramazan ayı; İbadet, rahmet ve mağfiret ayıdır. Bereketi bol, hayrı çok olan bir aydır. Bu ay yardım, bağış, rahmet ve ihsan ayıdır. Ramazan ayı, bir yıllık maddi ve manevi kirlerden temizleneceğimiz, insani duyguların coştuğu, tövbe edip hakka yönelme şuurunun geliştiği terbiye ayıdır.
Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi yine Ramazan ayı içerisinde yer almaktadır.
Ramazan ayı geldiğinde şeytanlar bağlanır, cehennem kapıları kapanır, cennet kapıları açılır.’’
Ramazan ayının fazileti hakkında Peygamber Efendimiz (S.A.V.): “Kim inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa geçmiş günahları bağışlanır.” (Buhârî, Îmân, 28) buyurulmaktadır.
Ramazan ayı Müslümanlar için başı Rahmet, ortası mağfiret sonu ise cehennemden kurtuluş ayıdır. Bütün Müslümanlar Ramazan ayında derdi, kederi bir kenara bırakarak bu kutlu ayı ibadetle, imanla, şuurla, huşu içerisinde idrak etmeleri gerekir.
Oruç tutmakla zenginler fakirlerin halini daha iyi anlar.
Bu duygu ve düşüncelerle; Tüm halkımızın ve İslam âleminin Mübarek Ramazan ayını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice Ramazan aylarına kavuşmayı diliyor ve bu ayın bütün müminlerin affına vesile olmasını Cenâb-ı Allah’tan (c.c.) niyaz ediyorum.” Dedi.

reklam