reklam
reklam
DOLAR 32,3786 % 0.16
EURO 34,9653 % -0.34
STERLIN 40,9761 % 0.21
FRANG 35,9171 % 0.13
ALTIN 2.325,61 % 0,22
BITCOIN 2.263.167 -1.161
reklam

BAŞKAN YAVUZ; “HATAY’I ASLA VE ASLA HİÇ KİMSENİN KARIŞTIRMAYA GÜCÜ YETMEYECEK”

Yayınlanma Tarihi : Google News
BAŞKAN YAVUZ; “HATAY’I ASLA VE ASLA HİÇ KİMSENİN KARIŞTIRMAYA GÜCÜ YETMEYECEK”
reklam

Kırıkhan Belediye Başkanı ve Ak parti Gurup Başkan Vekili Ayhan Yavuz Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi 2020 yılı Ekim ayı olağan meclis toplantısında Hatay’da çıkan yangınlarla ilgili gurubu adına konuşma yaptı.
Başkan YAVUZ Konuşmasında; “ Hatay şuan sadece Türkiye’nin değil Dünyanın en önemli coğrafyalarından biridir.
Son zamanlarda orman yangınları, hakikaten şuana kadar tarihimiz boyunca yaşamadığımız terslikte orman yangınlarını yaşıyoruz.
Bundan yaklaşık 15 gün önce Samandağ’ı bölgesinde ciddi bir orman yangını ile bir anda 8 noktada başlayan orman yangınlarını, arkasından 3 ilçemizi Cuma günü saat 10.15’de başlayan yangınlarla hep beraber sarsıldık.
Biz o gün arkadaşlarımızla gurup toplantısında idik. Haberi alır almaz. Tabi burada Büyükşehrimiz de elinden geleni yaptı, bütün kurum ve kuruluşlarda elinden geleni yaptı.
Bunu söylerken de özellikle itfaiye de görev alan arkadaşlarımızı da canı gönülden kutluyorum. Onlar gerçekten büyük bir gayret, büyük bir özveri ile mücadele ettiler. Elleri yanan kardeşlerimizi gördük. O, yanan canlılarla, o yanan ağaçlarla beraber. Onlara da bizim içimiz kavruldu. Bunu da canı gönülden belirtmek istiyorum.
Tabi biz haber alır almaz saat tam 12’yi 20 geçe 8 Belediye Başkanımızla beraber olayın mahallindeydik. Giderken de tüm arkadaşlarımız ne kadar ekip ve ekipmanları varsa; “Olayın vahametini gördüğümüz için” herkes talimat verdi bir şey beklemeksizin. Tüm arkadaşlarımızın, tüm Belediye Başkanı arkadaşlarımızın ekipleri; “Yani olması gereken itfaiye aracı, arazi araçları ne varsa” hepsi olayın mahalline yetişti.
İlk gördüğümüzde; “O şiddetli rüzgâr” ama bunun yanında da kontrol altına alınan bölgeler de vardı. Ama biran baktık ki farklı noktalardan farklı şekilde tarif edilemeyecek derecede büyük yangınlar oluşmaya başladı.
Tabi bunlar bir yandan tabiatımızı, ormanımızı, canımızı yaktı ama ben inanıyorum ki; “HATAY HALKINI DA TEK YUMRUK HALİNDE BİR ARAYA GETİRDİ.”
Bakın o insanlar birbirinin yardımına koştular. Evi yanan diğerine, ocağı yanan diğerine yardımına koştu. Allah (c.c.) Razı olsun.
Hakikaten Hatay için önemliydi.
Dedim ya; “HATAY’I ASLA VE ASLA HİÇ KİMSENİN KARIŞTIRMAYA GÜCÜ YETMEYECEK.!”
BU MİLLET, BU MECLİS, BU HALK BİRLİKTE OLDUĞU TAKDİRDE.!” Dedi.

reklam