reklam
reklam
DOLAR 32,3332 % 0.24
EURO 35,0919 % -0.13
STERLIN 40,9232 % -0.23
FRANG 35,7155 % 0
ALTIN 2.301,21 % 1,04
BITCOIN 2.281.749 0.271
reklam

Anketten ‘değişim’ talebi çıktı

AK Parti’nin yerel seçimlere yönelik aday tespit çalışmaları çerçevesinde sahada gerçekleştirdiği anket sonuçlarının, vatandaşın “değişim” istediğini ortaya koyduğu öğrenildi.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Anketten ‘değişim’ talebi çıktı
reklam

AK Parti ilk etapta sahada çift koldan durum tespiti yapıyor. Bu çerçevede parti yönetimi bir yandan milletvekilleri ve genel merkez yöneticileri aracılığıyla sahada birebir yapılan görüşme ve ziyaretlerle diğer yandan da kamuoyu araştırma şirketlerinin çalışmalarının yanı sıra kendi yaptığı anketlerle vatandaşın nabzını tutuyor.

Milliyet’in parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre, AK Parti aday tespit çalışmaları kapsamında şu ana kadar büyükşehir ve il belediye başkan adaylıkları için peş peşe iki anket gerçekleştirdi. Vatandaşın memnuniyet düzeyini tespit için ilk ankette “mevcut belediye başkanını başarılı buluyor musunuz” sorusu yöneltildi. İkinci anketle de vatandaşlara “kimi belediye başkanı görmeyi tercih edersiniz?” diye soruldu. 

Parti kurmayları anket sonuçlarına ilişkin Milliyet’e, “Halk değişim istiyor” değerlendirmesini yaptı. Gelen sonuçlar pek çok yerde vatandaşın yeni isimler görmeyi arzu ettiğini ortaya koydu.Parti kulislerinde, Meclis grubunda yaklaşık yüzde 50’yi, MKYK’da ise yüzde 58’i bulan değişim oranının belediye başkanlıklarında bu oranın da üstüne çıkacağı konuşuluyor. Mevcut belediye başkanlarının üçte ikisine yakının değişebileceği öne sürülürken, üç dönemlik mevcut başkanlar için MKYK’nın üç dönem kuralını esnetme yetkisini kullanmayacağı belirtiliyor.

reklam